Άλλο ένα αδέσποτο στον δρόμο………

Βρισκόμαστε δυστυχώς πάλι μπροστά σε ένα περιστατικό επιθειτκής συμπεριφοράς ενός αδέσποτου σκυλιού που όντας μόνιμα στον δρόμο έχει πλέον γίνει επιθετικό για να επιβιώσει.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που μετά και την προηγούμενη ανάρτηση να θελήσει να δώσει στο σκυλάκι αυτό που βρίσκεται στην γειτονιά της συμβολής των οδών Τριπόλεως και Προφήτη Ηλία στο Ναύπλιο μία δεύτερη ευκαιρία να γίνει μέλος μιας οικογένειας που θα το αγαπάει.Από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά διότι το σκυλάκι αυτό βρίσκεται μόνιμα εκεί και είναι πολύ πιιθανό στην ίδια γειτονιά να βρίσκεται και ο ασυνήδειτος που το εγκατέλειψε και που μέχρι σήμερα κανείς δεν τον έχει καταγγείλει. Άλλωστε αν κάποιος τον είχε καταγγείλει σίγουρα το σκυλάκι δεν θα βρισκόταν ακόμα στον δρόμο.
Αλήθεια τι φοβάστε και δεν τον καταγγέλετε; Δεν σας ενδιαφέρει ότι το σκυλάκι έχει προφανώς εγκαταλειφθεί και βρίσκεται συνέχεια στον δρόμο και κυνηγάει από φόβο προφανώς όλα τα οχήματα και ιδίως τα δίκυκλα;

 Όπως θα δέιτε και στην φωτογραφία το σκυλάκι δυστυχώς είναι πράγματι αρκετά επιθετικό εφόσον όπως αποδεικνύεται άλλωστε κυνηγάει οχήματα συνεχώς, καθημερινώς και αδιαλύπτως.Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί αν στην θέση του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα δίκυκλο όχημα; Πόσο σοβαρά θα μπορούσε να τραυματιστεί ένας δικυκλιστής αν στην προσπάθειά του να το αποφύγει έπεφτε από το δίκυκλο και χτυπούσε στην άσφαλτο;
Το σκυλάκι αυτό πετάγεται δυστυχώς ανάμεσα από σταθμευμένα οχήματα και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο διότι δεν έχει ένας οδηγός τον χρόνο να πράξει σωστά και να το αποφύγει με κίνδυνο θανάσιμου τραυματισμού πιθανώς για το ίδιο αλλά και επίσης σοβαρό τραυματισμό κάποιου οδηγού δίκυκλου οχήματος.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος του Ναυπλίου μέχρι τώρα από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχει φροντίσει να υιοθετηθεί το σκυλί θεωρώντας το μάλιστα ακίνδυνο! Δεν έχω σκοπό προς θεού να προσβάλλω την δουλειά και το έργο του φιλοζωικού συλλόγου αλλά το σκυλάκι αυτό επιμένω ότι δεν έχει καμία θέση στον δρόμο.
Αλήθεια τι πρέπει να γίνει για να θεωρηθεί το σκυλάκι επικίνδυνο;Μήπως θα πρέπει να δαγκώσει κάποιον ή μήπως θα πρέπει να προκληθεί κανένα τροχαίο από το κυνήγι του σκυλιού με πιθανό θύμα έναν οδήγό μοτοσυκλέτας ή ακόμα και αυτοκινήτου που στην προσπαθειά του να το αποφύγει μπορεί να χτυπήσει σοβαρά από την π΄τωση στην άσφαλτο ή την σύγκρουση με κάποιο σταθμευμένο όχημα;
 Το σκυλάκι μπορεί να είναι επιθετικό αλλά με την σωστή αγκαλιά και την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ενταχθεί σε μία οικογένεια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επειδή υπήρξε και προσφάτως δημοσίευση για το συγκεκριμένο σκυλί αλλά από ότι μπορώ να γνωρίζω δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος ας φροντίσουν οι αρμόδιοι επιτέλους να δώσουν λύση.
Νομίζω ότι τόσο ο φιλοζωικός σύλλογος όσο και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ναυπλίου πρέπει να φροντίσει άμεσα για την περισυλλογή του και την υιοθεσία του, το δέυτερο τουλάχιστον από την πλευρά του φιλοζωικού συλλόγου πρέπει να γίνει.

0 Σχόλια