Ένα αδέσποτο διέσυρε τη δημοτική αρχή Κοζάνης

Η Υπηρεσία Περισυλλογής προσπαθεί 1,5 χρόνο να πιάσει σκύλο που σκορπά τον τρόμο στους κατοίκους της Νέας Καρδιάς και δεν μπορεί!
 Τα αδέσποτα αποτελούν ένα δισεπίλυτο πρόβλημα για πολλούς δήμους της χώρας, πράγμα που ισχύει και για τον δήμο Κοζάνης. Οι αγέλες με τα αδέσποτα σκυλιά σκορπούν το φόβο και τον τρόμο επιτιθέμενα συχνά σε πολίτες, με την δημοτική Αρχή να είναι απλός θεατής ή να καταγράφει τις καταγγελίες που γίνονται, αδυνατώντας να παρέμβει ουσιαστικά. 
Αυτό όμως που συμβαίνει στην τοπική κοινότητα της Νέας Καρδιάς είναι πρωτάκουστο. Ένα αδέσποτο μαύρο σκυλί που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια έχει επιτεθεί πολλές φορές σε ανθρώπους, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, μεσήλικες, γυναίκες και άνδρες, καθώς και σε εργαζόμενους της ΔΕΗ που πάνε στη στάση του λεωφορείου στις 6 το πρωί, αλλά τώρα το χειμώνα είναι ακόμη νύχτα. Τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα όταν από τα γαυγίσματα μαζεύονται σε χρόνο ρεκόρ και άλλα σκυλιά και, σχηματίζοντας αγέλη, επιτίθενται σε κάθε διερχόμενο. 
 
Γι’ αυτό λοιπόν το μαύρο αδέσποτο σκυλί έχουν γίνει πάμπολλες καταγγελίες, εδώ και ενάμιση χρόνο. Και για να μην αδικούμε την δημοτική Αρχή, έχει έρθει επίσης πολλές φορές στον ενάμιση χρόνο η υπηρεσία περισυλλογής αδέσποτων με τους ανθρώπους που διαθέτει, αλλά όμως δεν μπόρεσαν να το πιάσουν και να το οδηγήσουν στο κυνοκομείο. Κάθε φορά που έρχονται προσθέτουν στο …ενεργητικό τους και άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια, οπότε το επιθετικό σκυλί παραμένει ελεύθερο και συνεχίζει τις επιθέσεις του σε ανθρώπους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η φράση αρμόδιου του δήμου, που μετά από κάποια αποτυχημένη επιχείρηση, είπε: «ένα σκυλί μάς έκανε ρεζίλι».
 Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι που παριστάνουν τους «φιλόζωους», με την ανεύθυνη στάση τους διαιωνίζουν το πρόβλημα. Yποθάλπουν το επικίνδυνο σκυλί, το φροντίζουν, το ταΐζουν και το ποτίζουν, βγάζοντας μπολ με τροφή και νερό στο πεζοδρόμιο. Επίσης, αν και είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου να το πιάσουν, δεν βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή, αν και η υπηρεσία τους το ζήτησε επανειλημμένως. Το τραγελαφικό βεβαίως είναι ότι ενώ αρνούνται να συνδράμουν στην περισυλλογή, την ίδια στιγμή έχουν κάνει και αυτοί «καταγγελία» για το συγκεκριμένο αδέσποτο, ζητώντας δήθεν την …περισυλλογή του. Σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ και υπεύθυνος βεβαίως είναι ο δήμος και κανείς άλλος. 



0 Σχόλια